Permisul de pescuit recreativ sau sportiv va fi eliberat gratuit pentru pensionari, veterani de razboi si persoane cu handicap grav, iar elevii, studentii si persoanele cu handicap usor si mediu vor plati o taxa de 10 lei, de la 1 ianuarie 2009, a decis astazi Guvernul

Pentru celelalte persoane, taxa de eliberare a permisului de pescuit recreativ sau sportiv va fi de 30 lei.

Pentru emiterea autorizatiei de pescuit comercial, cu caracter temporar, cuantumul taxei va fi de 200 lei pentru o cantitate de peste de pana la 10 tone, de 300 lei pentru o cantitate de peste cuprinsa intre 10 si 50 tone si de 500 lei pentru o cantitate de peste de peste 50 de tone.

Taxa pentru autorizatia de pescuit in scop stiintific va fi de 150 lei, iar reproducatori de sturioni vor plati taxe cuprinse intre 200 si 500 lei pentru fiecare kilogram de icre extrase pentru producerea de puiet.

Sumele percepute de Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura prin emiterea permiselor, licentelor si autorizatiilor de pescuit se varsa la bugetul de stat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.