Gradul de contractare a lucrarilor de executie pentru refacerea caselor afectate de inundatii este in prezent de 70%, obiectivul Guvernului fiind de a incheia contracte pentru toate lucrarile pana la sfarsitul saptamanii, a declarat astazi ministrul Internelor, Cristian David

"Avem un grad de contractare de 70% pentru locuintele afectate care urmeaza sa fie reconstruite. Gradul de contractare de 70% este reprezentat de contracte ferme de executie, in asa fel incat 1 decembrie sa fie un termen realist de dare in folosinta a caselor respective", a declarat David.

Ministrul a explicat ca anumite judete au un grad de contractare mai ridicat, dar alte judete sunt in urma. Astfel, in judetul Bacau au fost incheiate contracte pentru toate locuintele afectate de inundatii, in Iasi pentru 98%, Botosani - 80%, Neamt si Suceava - pentru cate 50%, iar in Maramures - doar pentru 30%. El a spus ca in judetul Botosani vor fi stramutate 144 din cele 203 case afectate.

David a declarat ca o problema prioritara, care trebuie rezolvata de reprezentantii Ministerului Dezvoltarii si de autoritatile locale, este aprovizionarea cu materiale de constructie, care nu acopera integral necesarul. "Sunt anumite judete unde avem situatia stocurilor de materiale de constructie, care nu acopera 100% necesarul pentru faza de executie pe care o avem in fata. Trebuie intensificata aprovizionarea si sa fie puse la dispozitia autoritatilor locale materialele de constructie in timp", a spus ministrul.

El a adaugat ca o alta prioritate este contractarea lucrarilor de executie pentru toate casele afectate de inundatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.