Peste 150 de traficanti au fost prinsi, iar 230 de persoane exploatate in strainatate prin munca sau sexual au fost descoperite in primele sapte luni ale anului 2008, se arata intr-o statistica a Inspectoratului General al Politiei de Frontiera remisa astazi Agentiei NewsIn
Potrivit comunicatului, au fost depistati, in total, 159 traficanti si 234 victime. Astfel, politistii de frontiera au anihilat, de la inceputul acestui an, 26 de filiere organizate de trafic de persoane, fata de 17 grupuri destructurate in perioada similara a anului trecut.
Cele mai multe persoane traficate provin atat din Romania, cat si din Republica Moldova si Ucraina (intrate legal in tara noastra si ulterior preluate de traficanti), varsta acestora fiind cuprinsa intre 18 si 35 de ani (sau chiar minore).
In general, victimele erau persoane sarace, care se lasau ademenite de promisiunea obtinerii unor locuri de munca bine platite in strainatate sau chiar de o relatie serioasa, de casatorie, cu traficantul. Odata ajunse la destinatie, insa, erau sechestrate, amenintate cu bataia, li se luau documentele de identitate si erau obligate sa comita infractiuni in folosul traficantilor, sa munceasca sau sa practice prostitutia pentru acestia, potrivit comunicatului.
Ca principale tari de destinatie pentru traficul de persoane se regasec Spania si Italia, principala modalitate de trafic fiind exploatarea prin munca, dar si cazuri de exploatare sexuala. Alte astfel de cazuri au fost inregistrate si in Grecia, Irlanda, Germania, dar si in alte tari, se mai arata in comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.