Sute de prescolari si elevi din satele judetului Timis vor fi nevoiti sa foloseasca in continuare toaletele din curtile unitatilor de invatamant si sa se spele pe maini in galeti din cauza lipsei apei curente, dupa ce aproape 130 de scoli nu au reusit sa primeasca avizul sanitar

Potrivit inspectorului general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean Timis, Francisc Halasz, in 65 la suta dintre scolile care nu au reusit sa primeasca avizul sanitar de functionare de la Autoritatea de Sanatate Publica Timis problemele sunt legate de lipsa apei curente, ceea ce duce la imposibilitatea construirii unor toalete in incinta imobilelor, relateaza NewsIn.

“Inspectorii au controlat 145 de gradinite si scoli, din care 127 nu au primit autorizatie sanitara de functionare. Cele mai mari probleme sunt cu apa curenta si cu faptul ca nu au toalete decat in curte. Vorbim spre exemplu de Silagiu, satele apartinatoare orasului Gataia, comunei Banloc, Belint ori Bethausen. Aceste probleme le avem numai la scolile din mediul rural, de la sate. In principal, ele au cate o grupa de gradinita, iar clasele I-IV, cu un singur invatator”, a declarat corespondentului NewsIn, inspectorul scolar adjunct, Francisc Halasz.

Pe de alta parte, potrivit sursei citate, circa o suta de prescolari de la Gradinita cu program prelungit nr. 14 vor studia, din toamna, in sediul Colegiului Tehnic de Vest din Timisoara, ca urmare a faptului ca reparatiile in unitate nu se vor finaliza pana la 15 septembrie. “La aceasta gradinita avem patru grupe de copii care se vor muta la Colegiul Tehnic de Vest. La Liceul Bela Bartok din Timisoara, unde sunt lucrari din februarie, lucrarile se vor finalize pana la inceputul scolii, numai ca vor incepe cele de mansardare, care insa nu vor afecta cursurile. In total, in 25% din unitati, adica 15 la numar, se vor desfasura lucrari de reparatii si dupa 15 septembrie, pentru ca noi am primit bani si la finele lui august”, a mai spus Halasz.

In Timis functioneaza 710 unitati de invatamant. Inspectorii scolari spun ca 101 unitati au primit bani pentru reparatii, prin Hotarare de Guvern.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.