Barbatii care au prea mult calciu in sange prezinta un risc ridicatde cancer la prostata, potrivit ultimelor cercetari efectuate la Facultatea de Medicina Wake Forest din cadrul Universitatii Wisconsin (SUA)

Potrivit rezultatelor obtinute de cercetatorii americani, barbatii cu o concentratie mare de calciu in sange au un risc de trei ori mai mare de a face cancer la prostata.

Studiile de laborator au aratat ca celulele de cancer la prostata sunt stimulate de calciu, care le face sa creasca rapid.

Pe de alta parte, cercetarile au mai aratat ca, deocamdata, nu s-a descoperit o legatura determinanta intre calciul prezent in alimentele consumate si nivelul de calciu din sange, astfel ca barbatii nu trebuie sa isi schimbe dieta pentru a reduce nivelul de calciu din sange.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, cercetatorii au comparat nivelul de calciu in sange la 2.800 de subiecti, care au participat la un sondaj national de examinare a sanatatii si nutritiei, cu cel al altor 85 de subiecti, diagnosticati cu cancer de prostata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.