Un incendiu puternic a izbucnit astazi la fabrica Solventul din Timisoara, dupa ce pacura care se afla in interiorul catorva rezervoare dezafectate a luat foc, existand riscul unei explozii de proportii, relateza NewsIn

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Banat, Diana Sindia Vlaia, incendiul a izbucnit dupa ce patru echipaje de la fabrica Solventul au inceput sa taie mai multe rezervoare dezafectate pentru a le duce la fier vechi. Acestea aveau insa resturi de pacura in interior care s-au aprins.

“Avand in vedere ca este vorba despre un obiectiv care se afla sub incidenta Directivei Seveso, adica e o institutie care lucreaza cu substante deosebit de periculoase, care pot cauza dezastre prin arderi ori explozii, noi am trimit trei autospeciale de la Detasamentul 1 si 2 pentru a ne asiguraa ca nu e niciun fel de pericol. Operatiunea este controlata”, a declarat sublocotenentul Sindia Vlaia.

Fumul de la incendiu a fost vizibil la peste 5 km.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.