Parintii nu ar trebui sa fie obligati prin lege sa dea nastere unui copil daca sexul acestuia nu este cel dorit, sustine seful departamentului de etica de la Universitatea Oxford

Sustinator al ideii este si romanul Julian Savulescu, specialist la Universitatea din Oxford, in cadrul centrului de etica. Acesta a declarat ca legislatia care legalizeaza avortul in primele 24 de saptamani de sarcina este defectuoasa, deoarece nu ofera cuplurilor libertatea de a alege numarul de copii doriti sau sexul acestora.

Julian Savulescu, romanul cu dubla cetatenie (romana si australiana), este directorul Centrului Uehiro pentru Etica Practica la Universitatea din Oxford.

Filozof si doctor in medicina si bioetica, acesta s-a dedicat cercetarii implicatiilor etice ale clonarii dar si ale celulelor stem embrionare. Autor al prestigiosului Journal of Medical Ethics, Savulescu militeaza in multe din publicatiile sale pentru accesul parintilor la toate informatiile relevante genetice si pentru libertatea in alegerea viitorilor copii.

Tot el sustine ca nu ar trebui condamnata cercetarea celulelor stem, chiar daca se ajunge la moartea unui om.

Anul trecut, Savulescu se declara impotriva interdictiei de folosire a substantelor ce intaresc performanta sportivilor, fiind de parere ca acestora ar trebui sa li se permita sa recurga la substante dopante, atata vreme cat nu isi pun sanatatea in pericol.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.