„Cristinel Fira, in varsta de 40 ani, din Craiova, a fost arestat, luni 1 septembrie a.c., fiind acuzat de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice in forma agravanta“, se arata intr-un comunicat remis de biroul de presa al IPJ Dolj.

„Pe numele lui Cristinel Fira magistratii au emis mandat de arestare in lipsa, barbatul fiind dat in urmarire internationala. Barbatul a fost adus la Craiova sub escorta de la Viena“,
se mai arata in comunicat.

Reamintim ca, la inceputul lunii decembrie 2007, in cartierul craiovean Romanesti a avut loc un scandal in care au fost implicate peste o suta de persoane, cei mai multi de etnie roma, care au distrus o benzinarie. In conflict s-au folosit bate si sabii. Au fost audiate 25 de persoane, sase dintre ele primind mandate de arestate pentru ultraj contra bunelor moravuri, distrugere si violare de domiciliu. Doua dintre persoanele implicate in conflict, respectiv Bratian Pascu, in varsta de 26 de ani, si Marian Constantin, de 34 de ani, ambii din Craiova, pe numele carora au fost emise mandate de arestare in lipsa, au fost prinse in vama Cenad (Timis) cand incercau sa fuga din tara. Un al treilea cetatean rom, Ioan Dinu, implicat in acelasi conflict, s-a predat la inceputul lunii ianuarie 2008, fiind dus in arestul Inspectoratului de Politie al judetului Dolj.

De mentionat ca in ultimul an au avut loc pe strazile Craiovei cel putin zece scandaluri in care au fost folosite arme de foc sau arme albe, in urma carora mai multe persoane au fost ranite. In urma incidenteleor, sefii Politiei Municipale si Judetene au fost demisi. Ultimul incident cu violenta a avut loc la Craiova pe 26 august a.c., cand a fost impuscat mortal Mihai Parvu, zis Caiac, unul din capii lumii interlope din oras.