Ministrul Apararii, Teodor Melescanu, a semnat, marti, ordinul de inaintare post-mortem in gradul de sublocotenent a sergentului major Dragos Traian Alexandrescu, decedat duminica in Afganistan, informeaza un comunicat al MAp.

Potrivit comunicatului, Melescanu a inaintat, de asemenea, presedintelui Romaniei propunerea de decorare a sublocotenentului post-mortem Dragos Traian Alexandrescu, dar si a celor patru militari raniti in incident – sergentul major Irinel Gheorghe Matei, fruntasul Dumitru Bogdan Angelescu, soldatul Marius Dumitru Mihai si soldatul Ionut Claudiu Butoi.

Trupul militarului decedat in Afganistan va ajunge astazi in tara, urmand ca inmormantarea sa aiba loc in cursul zilei de joi.

Un militar roman a fost ucis si alti patru au fost raniti duminica, in jurul orei 10.00, ora Romaniei, in Afganistan, a anuntat Ministerul Apararii intr-un comunicat publicat pe site.

Militarii Batalionului 30 Vanatori de Munte "Dragoslavele" se aflau intr-o misiune de patrulare pe Autostrada A1 (Qalat - Kabul), la aproximativ 20 de kilometri de Qalat. Al treilea transportor amfibiu blindat din coloana de patru a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat.

In urma exploziei, sergentul major Dragos Traian Alexandrescu a fost ucis. Militarul era casatorit, avea doi copii si este angajat al Ministerului Apararii din 2003.

Militarii raniti au primit asistenta medicala la fata locului, dupa care au fost transportati la spitalul militar din Baza Lagman.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.