Minorii au fost lasati singuri, in timp ce mama lor, o antrenoare de fitness in varsta de 33 de ani, casatorita recent, a parasit tara pentru a-si petrece luna de miere cu sotul. Vecinii care au observat la scurt timp lipsa femeii, au anuntat politia, dupa cum informeaza The Telegraph. Politia sosita la fata locului sambata seara a gasit usa casei din Leeds deschisa. Cei trei copii erau ascunsi sub un pat.

Simten Sadiq, femeia de nationalitate turca, a fost vazuta „purtand un balon inscriptionat cu <Proaspat casatoriti>, cu o zi inainte de disparitia sa”, au spus vecinii. In plus, ei adauga ca aceasta a avut recent o ceremonie islamica, cu un cetatean austriac.

Detectivii incearca sa afle ce aranjamente au fost facute de mama pentru copii sai, inainte de a pleca, deoarece acestia, avand varste foarte fragede, fiind pusi in imposibilitatea de a se descurca singuri pe perioade lungi, dar chiar si epste noapte.

Dupa perchezitie, cand au fost gasiti ascunzandu-se sub un pat, acestia au fost luati in custodie de serviciile de protectie a minorilor, iar politia colaboreaza cu serviciile sociale, pentru a se ocupa de situatia micutilor. Se pare insa ca acestia nu au suferit de foame, ba chiar au fost foarte bine hraniti pe tot parcursul lipsei mamei lor. Politia adauga ca nu au fost gasite rani, iar copii par a se afla intr-o stare buna.

Tatal lor, Parvez Sadiq, in varsta de 43, de profesie taximetrist, locuieste la o jumatate de mila departare, si le-a spus politistilor ca a aflat de situatia in care se afla copii sai, doar dupa ce a fost anuntat de asistentii sociali.

Domnul Sadiq a intalnit-o pe fosta sa sotie Simten in tara sa natala, Turcia, atunci cand ea avea 17 ani, apoi s-au casatorit si s-au mutat in Marea Britanie in 1992, dupa ce le-a fost acordata viza. La inceput, ea nu vorbea engleza, dar s-a inscris la facultate initial pentru a obtine un GCSE (echivalent cu o diploma de absolvire a liceului) in matematica.

In vara lui 2006 a parasit casa pe care o cumparasera impreuna, lasandu-si cei patru copii, inclusiv pe fiul cel mai mare, in varsta de 14 ani, cu sotul ei. S-a mutat cu un coleg de facultate, dupa ce a primit diploma de BA (Bachelor of Arts), un fel de atestat in arte si stiinte la finalizarea studiilor la Bradford College. Mr Sadiq mai declara ca la finalizarea studiilor, anul trecut in iunie, aceasteia i-a fost acordat de catre Tribunalul Suprem dreptul de a se intoarce dupa cei trei copii mai mici.

The Sun completeaza cu faptul ca Simten si-a mai lasat odata copii singuri acasa pe o perioada mai scurta in aprilie, dupa ce le-a umplut frigiderul cu peste si cartofi prajiti. Politia a facut o singura declaratie, spre uimirea tuturor martorilor: „ Vom stabili daca ceea ce a facut Simten Sadiq este un abuz sau nu” .