Barbatii sunt mai predispusi la boli de inima decat femeile, iar cauza este reprezentata de hormonii sexuali, conform unui studiu realizat de cercetatorii Universitatii Leicester

Cercetatorii britanici au realizat studiul pe un esantion de 933 de barbati, aparent sanatosi, cu o medie de varsta de 19 ani. A fost cautat, astfel, modul in care hormonii sexuali (estradiol, estron, testosteron si androstenedion) interactioneaza cu cei trei factori majori ai bolilor de inima, respectiv colesterolul, presiunea sangelui si greutatea.

Potrivit rezultatelor studiului, doi dintre hormonii sexuali masculini (estradiol si estron, numiti impreuna estrogeni) sunt legati de nivelurile crescute de colesterol negativ si scad colesterolul pozitiv la barbati.

Aceste rezultate sugereaza ca anumiti hormoni sexuali pot reprezenta importanti factori de risc la barbati, chiar inainte ca acestia sa prezinte simptome de tromboza cardiovasculara sau de atac cerebral.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.