Reprezentantii Federatiei Agrostar vor organiza miercuri, 3 septembrie, un miting de protest in mai multe orase ale tarii, pentru a cere ca subventia la motorina pentru fermieri sa fie cat jumatate din pretul la pompa, a declarat luni presedintele Asociatiei Crescatorilor de Oi Sibiu, Marcel Andrei

"La nivelul anului 2010, nu mai putem face agricultura cu calul, mai ales in conditiile de seceta din ultimii doi ani. Plugul intra in pamant cam 6-7 cm, adancime insuficienta pentru a face agricultura asa cum trebuie. Cu tractorul este altceva, insa nu ne permitem sa lucram cu utilaje moderne din cauza pretului motorinei. Nu mi se pare normal ca motorina pentru agricultori sa fie accizata, pentru ca noi nu circulam pe drumurile publice, ci pe ogoare", a declarat Marcel Andrei.

Reprezentantii Agrostar, din care face parte si asociatia condusa de Marcel Andrei, vor iesi in strada cu tot cu utilajele agricole.

"Vom picheta Prefectura cu tractoare si alte astfel de utilaje agricole. Trebuie sa tragem un semnal de alarma, pentru ca in cativa ani, Romania nu va mai avea agricultura in conditiile astea", a adaugat Andrei.
Fermierii sustin ca "in acest moment, ca membri ai Uniunii Europene, avem cele mai mici subventii, aproximativ 8% din ceea ce beneficieaza un fermier european".

Acestia sustin ca vor continua protestele, in cazul in care revendicarilor lor nu vor fi aprobate in 30 de zile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.