Tribunalul Bucuresti a respins, luni seara, apelul facut de Anna-Maria si Tamara Tinu impotriva deciziei Judecatoriei Sectorului 1, care i-a admis cererea lui Andrei Iucinu de a-si schimba numele in Tinu, decizia nefiind definitiva

Magistratii Judecatoriei Sectorului 1 au decis, in 5 martie, ca Andrei Iucinu sa poarte numele de Tinu, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a stabilit, in data de 28 ianuarie 2008, ca Andrei este fiul fostului director al ziarului Adevarul, Dumitru Tinu.

Magistratii au decis, de asemenea, ca Anna-Maria si Tamara Tinu trebuie sa-i plateasca lui Andrei cheltuieli de judecata in valoare de 208,30 lei.

Dosarul a fost inregistrat la Judecatoria Sectorului 1, in data de 24 mai 2007, avand ca obiect "incuviintare nume minor", dar a fost suspendat pe 13 iunie, pe motiv ca cererea a fost introdusa prematur, inainte ca magistratii Curtii de Apel sa solutioneze recursul declarat de Ana Maria si Tamara Tinu impotriva sentintei Tribunalului Bucuresti, ce a stabilit ca Andrei Iucinu este fiul fostului director al ziarului Adevarul, Dumitru Tinu.

Curtea de Apel Bucuresti a respins definitiv si irevocabil, in data de 28 ianuarie 2008, recursul declarat de fiica si sotia defunctului Dumitru Tinu si a mentinut decizia tribunalului. In consecinta, magistratii Judecatoriei Sectorului 1 au repus cauza pe rol, in data de 6 februarie 2008.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.