Romania se confrunta cu una dintre cele mai serioase crize de resurse umane pe plan european. Principala cauza este valoarea mica a investitiilor in domeniul resurselor umane.
Concluzia reiese dintr-un studiu al companiei de recrutare si training Manpower. "Criza de personal nu mai este de mult doar o problema a departamentelor de resurse umane. Specialistii in domeniu afirma ca deficitul de forta de munca a ajuns la 500.000 de persoane si, cu toate acestea, muncitorii necalificati si tinerii absolventi de facultate continua sa plece in strainatate", a declarat Roxana Marcu, membru licentiat al Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD). Conform unor studii facute in SUA si Europa de American Society for Training Development (ASTD) si CIPD, exista o corelatie clara intre investitia in training si cresterea profitabilitatii companiilor. De exemplu, companiile americane investesc in traininguri, in medie, 820 dolari pe angajat, reprezentand aproximativ 2 la suta din cheltuielile salariale. Irlanda directioneaza, in medie, 3 la suta din cheltuielile salariale catre instruirea personalului, trimitand anual in salile de training aproximativ 32 la suta din angajati.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.