Conducerea IPJ Constanta considera ca a adunat suficiente probe in cazul scandalului armat de la Mamaia soldat cu ranirea unui militar american si crede ca tinerii motociclisti implicati in incident - in cazul carora instanta a decis cercetarea in libertate - reprezinta un pericol public.
Seful IPJ Constanta, comisar sef Aurelian Zaheu, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca politistii au emis ordonantele de retinere pentru motociclistii suspectati de implicarea in conflict in baza probelor stranse de la fata locului si a subliniat ca, desi nu poate comenta decizia instantei, mai ales ca nu a primit motivatia punerii in libertate, politia si-a facut datoria.

"Parerea mea personala este ca indiferent daca e o altercatie, o injuratura, o problema spontana, sa ajungi sa scoti pistolul si sa tragi este un lucru destul de grav, in conditiile in care, din verificarile facute, niciunul nu era detinator legal”, a afirmat comisarul sef Zaheu, citat de corespondentul NewsIn.
El considera ca un astfel de comportament reprezinta un pericol . "Normal ca reprezinta un pericol si o spun cu toata responsabilitatea si cu toata convingerea, din moment ce un individ isi permite pentru un conflict din asta minor sa scoata pistolul sa traga. Este inadmisibil asa ceva, asemenea comportament”, a spus Zaheu.

Seful IPJ Constanta a precizat ca armele cu care s-a tras nu au fost inca gasite, dar au fost gasite cartusele, trase din doua pistoale diferite, iar martorii au confirmat cele intamplate. "Au fost folosite doua pistoale care nu s-au gasit. S-a stabilit clar. Au fost trase din doua pistoale diferite, s-au gasit 16 tuburi, trei bile de cauciuc, iar in urma perchezitiei in bagajele respective alte cartuse de acelasi tip, acelasi calibru. Martorii declara, americanii spun ca s-a tras din acel grup, probele sunt clare si concludente pentru aceasta activitate”, a mai spus seful IPJ Constanta.

De la mijlocul acestei luni, toti detinatorii de arme vor fi verificati de politisti, care vor decide daca acestia mai pot primi autorizatie.

Instanta constanteana a decis, duminica, cercetarea in stare de libertate a celor patru motociclisti din Calarasi suspectati ca au participat la scandalul din statiunea Mamaia soldat cu ranirea prin impuscare a unui militar american.

Potrivit purtatorului de cuvant al IPJ Constanta, subinspector Radu Croitoru, trei dintre suspecti, Florinel Georgica M., Valentin E. si Marius P. au fost prezentati, duminica, Judecatoriei Constanta, cu propunere de arestare preventiva pe o perioada de 29 zile. Instanta a respins propunerea de arestare formulata de catre Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta si a dispus cercetarea acestora in stare de libertate. Cel de-al patrulea suspect fusese pus in libertate inca de sambata.

Cei patru motociclisti din Calarasi au fost retinuti sambata, fiind cercetati pentru comiterea infractiunilor de nerespectare a regimului armelor si munitiilor si ultraj contra bunelor moravuri. In urma cercetarilor, politistii au stabilit ca in scandalul de vineri noaptea ar fi fost implicati Florinel Georgica M., de 27 de ani, Valentin E., de 29 de ani, Marius P., de 27 de ani si Nicolae L., de 26 de ani, toti din Calarasi. Conform primelor cercetari, doi dintre ei ar fi folosit cate un pistol cu bile de cauciuc si l-ar fi ranit pe unul dintre cetatenii americani.

Incidentul s-a produs pe faleza din statiunea Mamaia. Pe langa cei patru tineri din Calarasi, in altercatie au fost implicati si cinci cetateni americani. In urma cercetarilor s-a stabilit ca, in timp ce se aflau pe trotuarul de pe faleza, americanii au fost speriati de trecerea unor motociclete la distanta foarte mica. La locul incidentului politistii au gasit 16 tuburi de cartus, trei bile de cauciuc si un arc metalic recuperator de tip incarcator.

Unul dintre cetatenii americani a fost ranit si transportat cu ambulanta la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta pentru acordarea de ingrijiri medicale, dar acesta nu a necesitat internarea. Militarii americani se aflau la Constanta pentru a desfasura antrenamente cu scafandrii romani, iar in momentul cand a avut loc altercatia de la Mamaia se aflau in timpul liber.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.