Toamna este un anotimp frumos, romantic, plin de culori calde, pastelate, de arome si roade ale naturii. Cine nu apreciaza o plimbare pe un covor de frunze cazute? Totusi in privinta sanatatii toamna nu este un anotimp la fel de frumos pentru fiecare, caci in aceasta perioada isi fac aparitia simptomele unor patologii.

Dintre afectiunile ale caror simptome se intensifica toamna vom vorbi in acest articol de trei dintre acestea, destul de suparatoare.

  • Ulcerul gastro-duodenal

Ulcerul gastro-duodenal este o afectiune ce evolueaza cu episoade periodice dureroase, alternand cu perioade de remisiune a simptomatologiei. Cauzele care duc la aparitia bolii sunt foarte variate, momentele de stres intens, predispozitia genetica, alimentatia necorespunzatoare, alcoolul, tigarile, unele medicamente, ciocolata, cafeaua, boli predispozante ca pancreatita cronica, ciroza, boala Crohn sunt numai o parte din factorii ce stau la baza patologiei ulcerative gastro-duodenale.

Care este simptomatologia generala a ulcerului gastro-duodenal si cum se trateaza acesta aflati aici.

  • Astmul bronsic

Astmul bronsic este o patologie ce se caracterizeaza prin crize de sufocare in care pacientul nu poate expira suficient aerul inspirat, in crizele puternici luand pozitie antalgica (pozitie care ii alina cat de cat suferinta) astfel incat sta aplecat, sprijinindu-se in maini (dispnee paroxistica expiratorie).

Detalii despre tipurile de astm bronsic si tratarea acestei afectiuni gasiti aici.


Despre autor:

Healthy

Sursa: Healthy


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.