Uciderea lui Caiac scoate la iveala neputinta autoritatilor in fata interlopilor

Sefii Politiei spun ca pericolul vine acum de la noii capi tineri dornici de afirmare si le cer ofiterilor din subordine „toleranta zero" fata de prieteniile cu interlopii.

Echipe mixte de anchetatori de la DIICOT Bucuresti se afla la Craiova in vederea destructurarii clanurilor mafiote, precizeaza surse judiciare. Cercetarile se efectueaza atat in ceea ce priveste tulburarea ordinii publice, cat si pe linie economica, fiind in vizor afacerile interlopilor craioveni.

In Banie au fost trimise si cadre ale Directiei Generale Anticoruptie (DGA), dar si ofiteri ai unor servicii de protectie interna. Inmormantarea liderului interlop ucis, Mihai Parvu, zis Caiac, a fost, de asemenea, filata si filmata de mai multe servicii, precizeaza aceleasi surse.
In acest context, in Craiova este liniste, capii gruparilor evitand sa-si faca aparitia, in weekendul abia incheiat, prin baruri si cluburi. Singurii care au putut fi zariti sunt cei din liniile doi si trei.

Pustii dornici de afirmare, un pericol

Seful Politiei doljene, comisarul-sef Gheorghe Bica, este de parere ca in oras nu vor mai avea loc incidente armate o buna perioada de timp: „Moartea lui Caiac, prin impuscare cu o arma cu glont, este un mare semnal! Si-au dat seama ca si ei pot muri, ca nu sunt supraoameni! Va garantez eu ca nu veti mai vedea, curand, prin oras, rafuieli armate. Poate va mai fi cate un scandal, pe ici, pe colo, dar nimic de amploare".

Pericolul pare a veni, insa, nu de la liderii gruparilor deja consacrate, ci de la pustii dornici de afirmare. Potrivit adjunctului sefului Politiei doljene, comisarul-sef Liviu Tiulescu, au fost identificate si sunt monitorizate 19 gasti de cartier, pe langa celebrele „Fratia", „Mandria" si gruparile rromilor. „Sunt gasti de colt de strada, de colt de bloc, dar le monitorizam deoarece de aici se pot ridica viitori lideri violenti", sustine comisarul-sef Tiulescu.

Politistii sa raspunda pentru faptele lor!

Personaj controversat, comisarul-sef Gheorghe Bica este considerat de unele voci drept responsabil de aparitia gruparilor mafiote, care ar fi luat avant pe timpul mandatului sau de sef al Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog (CZCCOA) Craiova.

Pe de alta parte, nu putine sunt vocile care il sustin pe comisarul-sef Bica, despre care sunt de parere ca este singurul ofiter care i-a tinut in frau, de-a lungul timpului, pe interlopi. In aceeasi ordine de idei, aceleasi voci sustin ca Gheorghe Bica s-ar numara printre putinii ofiteri caruia interlopii ii stiu de frica.
Discursul acestuia este clar: „A venit vremea ca fiecare politist sa raspunda pentru faptele sale. Daca vreunul este prieten cu interlopi, daca sta cu ei la masa, daca se afiseaza cu ei prin oras, va fi drastic tras la raspundere. Asa ceva nu va fi tolerat!", declara comisarul-sef Gheorghe Bica.

Parchetul Dolj, „raiul" deficientelor

Un control al Inspectiei Judiciare a CSM la parchetele din judetul Dolj a evidentiat grave deficiente privind activitatea manageriala a prim-procurorului Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj, Gheorghe Stoian. In urma verificarilor, CSM a constatat ca Stoian nu s-a implicat in activitatea de solutionare a cauzelor vechi.
Astfel ca au fost identificare peste 20 de dosare in care nu se mai efectuase niciun act de urmarire penala de peste un an de zile. Mai mult, nu s-a luat nicio masura pentru prelucrarea tuturor ordinelor procurorului general.

Politia Romana nu stia ca interlopii detin arme de foc

Seful Politiei Romane, chestorul Gheorghe Popa, a precizat, in urma solicitarii ziarului „Adevarul", ca "la nivelul IGPR au existat informatii cu privire la fenomenul infractional din municipiul Craiova".

Politia Romana avea date cu privire la starile conflictuale existe intre membrii grupurilor infractionale. Comisarul-sef sustine insa ca IGPR nu stia ca liderii principalelor grupari detineau arme de foc, desi Politia Romana a fost sprijinita cu informatii despre situatia din Craiova de catre Directia Generala Anticoruptie, SRI si DGIPI.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.