Instanta constanteana a decis, duminica, cercetarea in stare de libertate a celor patru motociclisti din Calarasi, suspectati de participare la scandalul din statiunea Mamaia, soldat cu ranirea prin impuscare cu un pistol cu bile a unui militar american, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit purtatorului de cuvant al IPJ Constanta, subinspectorul Radu Croitoru, trei dintre suspecti, Florinel Georgica M., Valentin E. Si Marius P. au fost prezentati, duminica, Judecatoriei Constanta, cu propunere de arestare preventiva pe o perioada de 29 zile. El precizeaza ca instanta a respins propunerea de arestare formulata de catre Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta si a dispus cercetarea acestora in stare de libertate. Cel de-al patrulea suspect fusese pus in libertate inca de sambata.

Politistii emisesera, sambata, pe numele celor patru motociclisti din Calarasi, ordonante de retinere pentru a fi prezentati Judecatoriei Constanta cu propunere de arestare preventiva. Ei sunt cercetati pentru comiterea infractiunilor de nerespectare a regimului armelor si munitiilor si ultraj contra bunelor moravuri. In urma cercetarilor, politistii au stabilit ca in scandalul de vineri noaptea ar fi fost implicati, Florinel Georgica M. de 27 de ani, Valentin E. de 29 de ani, Marius P. de 27 de ani si Nicolae L. de 26 de ani, toti din Calarasi, doi dintre ei folosind cate un pistol cu bile de cauciuc si ranindu-l pe unul dintre cetatenii americani. Potrivit IPJ Constanta, politistii au fost sesizati telefonic prin Serviciul de Urgenta 112 ca pe faleza din statiune s-a produs un scandal. Pe langa cei patru tineri din Calarasi, in altercatie au fost implicati si cinci cetateni americani. In urma cercetarilor s-a stabilit ca in timp ce se aflau pe trotuarul de pe faleza, americanii au fost speriati de trecerea unor motociclete la distanta foarte mica. La fata locului, politistii au gasit 16 tuburi de cartus, 3 bile de cauciuc si un arc metalic recuperator de tip incarcator.

Unul dintre cetatenii americani a fost ranit si transportat cu ambulanta la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta pentru acordarea de ingrijiri medicale, dar acesta nu a necesitat internarea. Militarii americani se aflau la Constanta pentru a desfasura antrenamente cu scafandrii romani, iar vineri noaptea se aflau in timpul liber.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.