Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA) a cerut Ministerului Mediului si Apelor din Ungaria sa puna la dispozitia autoritatilor romane 40 de motopompe de debit mare, precum si specialistii necesari punerii lor in functiune. Acesta cerere a fost facuta pentru ca in Romania nu exista astfel de instalatii de mare capacitate. Utilajele urmeaza sa fie amplasate in diferite puncte in zonele afectate din judetul Timis.

De asemenea, MMGA a solicitat ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, ca, in calitatea sa de presedinte al Comitetului pentru situatii de urgenta, sa accelereze sosirea tehnicii solicitate. Ministerului de Interne i se cere sa simplifice formalitatile vamale pentru transportul de motopompe din Ungaria si pentru echipele de experti care le vor folosi. in plus, MAI ar trebui sa se ocupe de scutirea de plata de accize si alte taxe vamale pentru transportul respectivelor echipamente.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.