Social 30 August 2008 17:27
Traficul pe sensul de iesire prin punctele de trecere a frontierei din judetul Arad a crescut cu aproximativ 30 la suta in ultimele 48 de ore, dupa ce romanii care muncesc in strainatate se intorc la locurile lor de munca, au anuntat, astazi, autoritatile de frontiera aradene

Conform unui comunicat al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera (IJPF) Arad, prin PTF Nadlac au iesit din tara, in ultimele 48 de ore, peste 41.000 de persoane. Vineri, la PTF Nadlac au fost deschise cinci artere de control, pe sensul de iesire din tara a autoturismelor, astfel incat sa nu fie inregistrate cresteri semnificative ale timpului de asteptare.

„In perioada 27-28 august, la nivelul intregii frontiere, au crescut cu aproximativ 30 la suta valorile de trafic calatori pe sensul de iesire din tara, in comparatie cu cele inregistrate la intrarea in Romania. Astfel, in perioada de referinta, s-au inregistrat 53.687 treceri persoane la iesirea din tara si 14.721 treceri la intrare. Fata de o zi normala din an, cand, in medie, se inregistreaza aproximativ 10.000 treceri persoane la iesirea din tara, in aceste zile, valorile de trafic au fost duble (in data de 27 august au iesit din tara 20.197 persoane)“, se arata in comunicatul IJPF Arad.

Cresterea valorilor de trafic pe sensul de iesire din Romania se datoreaza faptului ca, o data cu incheierea perioadelor de vacanta, cetatenii romani care lucreaza in strainatate si au petrecut concediul in Romania si straini care au vizitat tara in vacanta se intorc in tara unde au locurile de munca sau domiciliaza.
Pentru asigurarea unui control operativ si fluent, IJPF Arad a luat masuri de suplimentare a personalului care isi desfasoara activitatea la controlul documentelor, precum si de crestere a numarului arterelor de control, pe sensul de iesire din tara.

De asemenea, s-a intensificat colaborarea cu autoritatile de frontiera din Ungaria, fiind intreprinse masuri comune de fluidizare a traficului si au fost create echipe mobile, care asigura ordinea si linistea publica in zonele adiacente punctelor de control.

IJPF Arad estimeaza ca traficul va reveni la normal in cursul saptamanii viitoare, echilibrandu-se astfel raportul dintre intrarea si iesirea din tara a persoanelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.