Social 30 August 2008 17:22
Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat, astazi, inaintarea unei solicitari catre guvern, prin care edilii Capitalei cer sa primeasca in administrare 12 hectare de teren din parcul Mogosoaia, aflate, in prezent, la Consiliul Local Mogosoaia

Edilii Capitalei isi motiveaza cererea prin "reintregirea domeniului Curtii Domnesti de la Mogosoaia", in conditiile in care municipalitatea bucuresteana detine deja celelalte 24 de hectare din parcul Mogosoaia.

Acestea din urma sunt administrate de Centrul de Cultura "Palatele Brancovenesti de la Portile Bucurestiului" - institutie subordonata CGMB.

Daca Executivul va da curs solicitarii, terenul va trece in administrarea municipalitatii in termen de 30 de zile de la emiterea hotararii de guvern pe aceasta tema.

Edilii din Mogosoaia, care administreaza cele 12 hectare de teren din luna mai, sunt insa nemultumiti de posibilitatea ca intreg parcul sa treaca la Capitala. "Constat cu regret ca, in cautarea unor beneficii de imagine, Primaria Generala a Municipiului Bucuresti incearca sa preia controlul asupra Parcului Mogosoaia. Acesta apartine de drept locuitorilor din aceasta comuna", a afirmat, joi, primarul din Mogosoaia, Paul Precup. Potrivit acestuia, caracterul istoric al Palatului Mogosoaia - administrat de Consiliul General al Muncipiului Bucuresti (CGMB) - este "pus in umbra de nuntile si botezurile organizate aici".

Palatul Mogosoaia, aflat pe terenul aflat deja in administrarea Capitalei, este simbolul Romaniei in parcul tematic din capitala Uniunii Europene, Bruxelles, fiind plasat alaturi de repere similare din alte tari europene, cum ar fi Turnul Eiffel, Turnul inclinat din Pisa si Catedrala Sacre


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.