Social 30 August 2008 14:14
Agresorii ziaristilor care au relatat de la inmormantarea lui Mihai Parvu, zis Caiac, ucis marti de catre Catalin Mavrichie dupa o partida de poker, au fost identificati si sunt cercetati penal, anunta Inspectoratul General al Politiei Roman, printr-un comunicat remis Agentiei NewsIn

Potrivit Inspectoratului General al Politiei Romane, este vorba despre doi tineri de 24, respectiv 26 de ani, ambii din Craiova. Primul dintre acestia este cunoscut ca avand antecedente penale, fiind condamnat, in 1999, sub supravegheare, timp 1 an, pentru comiterea infractiunii de furt. De asemenea, suspectul a fost primit 3 milioane de lei amenda administrativa pentru port ilegal de arma alba, conform art. 1 ind.1 din Legea 61/1991.

Cel de-al doilea suspect a mai fost cercetat de politisti pentru implicare intr-un alt conflict.
"Politistii doljeni au intocmit dosar penal, urmand a fi efectuate cercetari cu privire la aspectele sesizate, iar dupa definitivarea acestora, vor fi formulate propuneri legale catre Parchet", mai precizeaza IGPR in comunicatul remis presei. Pentru momeut, fata de cei doi suspecti, s-a luat masura sanctionarii contraventionale, cu amenda in valoare de 1.000 lei, in conformitate cu Legea 61/1991, pentru adresarea de cuvinte si expresii jignitoare in public.

Reporterii care relatau evenimentele de la inmormantarea interlopului Mihai Parvu, zis Caiac, au fost atacati, joi, de unii participanti la cortegiu, injurati si amenintati. Ziaristii au fost scuipati si injurati, iar un cameraman a fost agresat de catre indivizi necunoscuti din cortegiu. Cateva masini au trecut cu peste 100 de km/h pe strada unde erau prezenti jurnalistii, punandu-le viata in pericol, conform Realitatea TV.
Dupa incidente, seful Politiei Romane, chestorul Gheorghe Popa, a cerut inspectorului sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj, Gheorghe Bica, sa verifice modul in care politistii care ar fi trebuit sa asigure masurile de ordine si siguranta pe durata funeraliilor si-au facut datoria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.