Marinescu a admis ca exista in Romania un "germene" in ceea ce priveste traficul ilegal de arme, cele mai multe probleme fiind la granita cu Bulgaria.

"Exista un germene, pe relatia Bulgaria, in domeniul armelor neletale, cu gaz, insa nu putem vorbi despre o piata neagra a armelor in Romania. E foarte greu de controlat granita acolo, insa noi colaboram cu autoritatile bulgare, care ne-au furnizat niste listinguri cu cei care au cumparat arme de la dealeri din Bulgaria. Sunt cateva sute de persoane, unele dintre acestea fiind chiar membri ai lumii interlope", a afirmat, in cadrul unei conferinte de presa, Nicolae Marinescu.

Totodata, seful Directiei Arme a adaugat ca fenomenul traficului de arme in Romania "nu este ingrijorator", pentru ca nu exista retele organizate care sa transporte si sa aduca arme pe teritoriul tarii.
Potrivit lui Marinescu, cele mai multe arme introduse in tara pe filiera Bulgaria sunt cele neletale, cu gaz. "Un fief in care ajung aceste arme este si Craiova, unde in ultima perioada au fost confiscate peste 75 de arme cu gaz", a mai spus Marinescu.