Social 30 August 2008 14:02
Edilii Capitalei nu au introdus pe ordinea de zi a sedintei consilierilor generali de astazi nici o hotarare in sprijinul construirii pasajului Baneasa, desi primarul general Sorin Oprescu anuntase ca municipalitatea va expropria 5.700 mp de teren, catre Ministerul Transporturilor

Exproprierea suprafetei respective si trecerea ei la Ministerul Transporturilor este necesara pentru urgentarea lucrarilor la pasaj, in conditiile in care proiectul aferent acestora este in grija institutiei conduse de Ludovic Orban.

Pe 19 august, premierul Calin Popescu Tariceanu, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, si edilul-sef al Capitalei, Sorin Oprescu, au inspectat, impreuna, lucrarile la viitorul pasaj din zona Baneasa. Cu acest prilej, Oprescu a precizat ca, la viitoarea sedinta a Consiliul General al Muncipiului Bucuresti (CGMB) (cea de vineri, 29 august - n.r.), va fi supusa la vot o hotarare privind exproprierea unei suprafete de 5.700 de metri patrati din domeniului public al Capitalei si trecerea acesteia in proprietatea Ministerului Transportului. Tot atunci, primarul general al Capitalei a mai promis elaborarea unui plan urbanistic zonal (PUZ), necesar pentru schimbarea destinatiei zonei respective si pentru taierea copacilor, precum si prelungirea avizelor de constructie a pasajului subteran Baneasa.

Potrivit lui Oprescu, muncipalitatea bucuresteana urma sa dea si alte avize, pentru reglementarea utilitatilor din zona, toate aceste masuri avand ca scop finalizarea cat mai rapida a lucrarilor la viitorul pasaj subteran de la Baneasa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.