Social 29 August 2008 02:04
Agentia Nationala pentru Deseuri Radioactive (ANDRAD) planuieste construirea a doua depozite pentru deseuri nucleare. Primul depozit va fi amenajat in comuna Saligny din judetul Constanta, avand ca termen de finalizare anul 2014.
"Aici vor fi depozitate reziduurile slab si mediu radioactive rezultate in urma activitatilor de la Centrala Nucleara de la Cernavoda. Depozitul va fi unul de mica adancime, urmand sa fie sapat nu mai mult de cinci-zece metri in pamant", au declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, reprezentantii ANDRAD.
Cel de-al doilea depozit, a carui locatie nu a fost stabilita, are ca termen de realizare anul 2055. Acesta trebuie sapat la o adancime de 500 de metri, fiind destinat gazduirii combus­tibilului nuclear uzat de la reactoarele centralei de la Cernavoda. Constructia unui astfel de depozit reprezinta un proiect extrem de ambitios, necesitand o investitie de peste doua miliarde de euro.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.