Social 29 August 2008 02:01
O tanara de numai 14 ani, infectata cu HIV este insarcinata in luna a VIII-a. Adolescenta nu stie cine este tatal copilului.

Asistentii sociali au declarat ca minora este „o fata care a facut probleme si acasa, si in centrul de plasament. Practica prostitutia, este infectata, momentan este insarcinata si a incercat sa se sinucida“. In urma cu patru zile fata s-a aruncat de la etajul cinci al unui imobil. Directia Generala de Asistenta Sociala s-a autosesizat, si marti seara fata a fost dusa la Maternitate pentru a vedea daca sarcina a avut de suferit. Medicii au refuzat insa sa o consulte.

Mihaela Georgeta Brumar are 14 ani si este din localitatea brasoveana Teliu. Fata este cunoscuta in sat de toata lumea. Oamenii spun ca adolescenta se prostitueaza, se imbata si refuza sa fie ajutata de asistentii sociali. Adolescenta era o cunoscuta a DGASPC, fiind de mai multe ori instutionalizata. „A fost adusa la spital inca de la vârsta de 11 ani in coma alcoolica. Din august 2005 pana in mai 2006, a fost la Codlea, «Casa Prieteniei» unde bea spirtul medicinal din centru. Dupa aceea, timp de sase luni a fost luata inapoi in familie, unde a fost monitorizata. Dupa un timp a revenit pe strazi. Refuza sa fie internata din nou in centru de unde a si fugit de nenumarate ori“, a spus Mariana Tiharau, presedinta Comisiei pentru Protectia Copilului.

Asistentii sociali au declarat ca minora este „o fata care a facut probleme si acasa, si in centru. Practica prostitutia, este infectata, momentan este insarcinata si a incercat sa se sinucida. In prezent, fata este la Brasov impreuna cu mama ei. Ca sa câstige bani, fac curatenie in scara blocurilor. Toate amenzile primite pentru prostitutie au fost emise pe numele mamei, intrucât minora nu are nici certificat de nastere, nici buletin. Copila a fost depistata cu HIV anul trecut in luna noiembrie, iar de atunci cu ajutorul primariei am reusit reintegrarea minorei. In prezent, familia beneficiaza si de ajutor social. DGASPC nu o poate lua din casa parintilor, deoarece minora nu a fost abuzata sau alungata din casa“, a declarat Edit Torok, asistentul social din cadrul Primariei Teliu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.