Social 29 August 2008 17:10
Caracterul istoric al Palatului Mogosoia, administrat de Consiliul General al Muncipiului Bucuresti (CGMB), este pus in umbra de nuntile si botezurile organizate aici, se arata intr-un comunicat de presa semnat de primarul din Mogosoaia, Paul Precup

"Constat cu regret ca, in cautarea unor beneficii de imagine, Primaria Generala a Municipiului Bucuresti incearca sa preia controlul asupra Parcului Mogosoaia. Acesta apartine de drept locuitorilor din aceasta comuna", se arata in comunicat.

Edilul din Mogosoia afirma ca, sub pretextul reintregirii Ansamblului Curtii Domnesti, Primaria Capitalei incearca sa primeasca acordul CGMB pentru preluarea a 12 hectare din suprafata totala a parcului.

Primaria Capitalei vrea, printr-un proiect de hotarare care va fi supus, vineri, votului consilierilor, sa treaca intreaga suprafata a parcului sub autoritatea Centrului de Cultura "Palatele Brancovenesti de la Portile Bucurestiului" - institutie subordonata CGMB.

"Demersurile sustinute in timp si realizarile Primariei Mogosoaia demonstreaza capacitatea acestei comune de a avea in grija parcul de 12 ha", se mai arata in comunicatul edilului din Mogosoaia.

Palatul Mogosoia este simbolul Romaniei in parcul tematic din capitala Uniunii Europene, Bruxelles, fiind plasat alaturi de alte simboluri din tarile europene, cum ar fi Turnul Eiffel, Turnul inclinat din Pisa si Catedrala Sacre Coeur din Paris


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.