Social 28 August 2008 13:23
Un extract din frunzele de maslin, numit EFLA943, poate reduce nivelul colesterolului din sange si poate scadea presiunea sangelui la pacientii cu hipertensiune usoara, conform unui studiu efectuat de cercetatorii elvetieni si germani de la compania Frutarom Industries

Studiul a fost efectuat pe 20 de perechi de gemeni identici, care aveau presiunea sangelui crescuta si carora le-au fost administrate diferite tratamente. Prin folosirea de gemeni monozigotici, cercetatorii si-au intarit concluziile deja obtinute, eliminand neclaritatile cauzate de variatiile genetice.

Gemenilor le-au fost administrate fie pastile placebo, fie capsule care contineau doze de 500 sau de 1.000 de miligrame de EFLA943. Dupa ce subiectii au urmat tratamentul respectiv timp de opt saptamani, cercetatorii le-au masurat presiunea sangelui si au colectat date despre modul lor de viata.

Rezultatele studiului au confirmat faptul ca extractul din frunze de maslin are proprietati antihipertensive, daca este luat in doze de 1.000 miligrame pe zi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.