Social 29 August 2008 12:31
Ministerul Agriculturii a demarat un program de testare a calitatii laptelui, proiectul, in valoare de 200.000 euro, urmand a fi implementat de Asociatia Patronala Romana din Industria Laptelui (APRIL) si finantat de Banca Mondiala, a declarat directorul programului, Valentin Blanaru

Potrivit acestuia, rezultatele acestui proiect au menirea de a contribui la reducerea, in perioada 1 ianuarie 2009 - 31 decembrie 2010, a numarului total de bacterii din lapte, care trebuie sa scada sub 100.000, si a numarului celulelor somatice, care trebuie sa ajunga la sub 400.000.

Programul se adreseaza unui numar de 2.050 de exploatatii comerciale, iar beneficiarii trebuie sa detina intre opt si 50 de bovine producatoare de lapte. Conform reprezentantilor APRIL, programul urmareste in esenta colectarea datelor statistice cu privire la calitatea laptelui, imbunatatirea sistemului de preluare a probelor de lapte, instruirea fermierilor si laborantilor cu privire la prelevarea probelor, informarea fermierilor in legatura cu siguranta alimentelor specifice industriei.

Potrivit presedintelui APRIL, Valeriu Steriu, in momentul de fata aproximativ 50% din laptele materie prima din Romania corespunde cerintelor europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.