Social 27 August 2008 17:06
Un muncitor de la o vulcanizare din Pitesti a fost grav ranit, astazi, in urma exploziei unui pneu de excavator, pe care tocmai incerca sa-l fixeze la loc pe utilaj, relateaza NewsIn

Nu se cunosc deocamdata imprejurarile in care a avut loc accidentul, iar ancheta este condusa de reprezentantii Parchetului de pe langa Judecatoria Pitesti si inspectorii de munca din Arges.

Accidentul a avut loc dupa ce soferul unui excavator a adus utilajul la vulcanizarea respectiva ca sa umfle una dintre roti si a fost ajutat de catre doi muncitori sa o dea jos. Dupa ce a fost umflata, in momentul in care cei doi incercau sa o fixeze la loc,pneul a explodat. O bucata din cauciucul spart l-a lovit pe unul dintre muncitori direct in fata si l-a izbit cu capul de asfalt. Celalalt barbat a avut noroc si a suferit doar un soc puternic. La fel de norocos a fost si soferul utilajului, care in momentul exploziei se afla in cabina.

Deflagratia a zguduit baraca in care isi tineau aparatele cei de la vulcanizare si toate geamurile s-au facut tandari. Muncitorul ranit, in varsta de 52 de ani, a fost imobilizat de politisti pentru a putea fi sedat si dus la spital. S-a recurs la aceasta solutie pentru ca, din cauza durerii insuportabile, barbatul ranit tipa si se agita in ambulanta. Din primele cercetari a reiesit ca victima nu era angajata cu forme legale, drept pentru care patronul vulcanizarii risca o amenda din partea inspectorilor ITM. Administratorul firmei a refuzat sa faca orice declaratie si urmeaza sa fie audiat de politisti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.