Social 28 August 2008 17:00
Mai putin de 400 de candidati s-au inscris, astazi, la repartizarea suplinitorilor, pe cele aproximativ 750 de locuri disponibile, ceea ce inseamna ca, pe langa criza de locuri in gradinite, Capitala risca sa se confrunte, in noul an scolar, si cu un deficit de cadre didactice

Reprezentantii Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) spera insa ca vor fi ocupate toate posturile disponibile.

"Nu vor ramane 350 de posturi libere. Nu s-a intamplat niciodata acest lucru, pentru ca vom angaja educatoarele pensionate si pe cele care fac studii superioare in domeniu", a precizat, pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), Marian Banu.

Potrivit ISMB, in Capitala nu ar exista o criza de cadre didactice pentru invatamintul prescolar, ci doar a crescut cererea pentru educatoare, in conditiile construirii de gradinite noi. "De exemplu, anul acesta s-au construit sase gradinite noi, la care este nevoie de aproape 100 de educatoare", a subliniat inspectorul Banu.

In Bucuresti, peste 10.000 de copii cu varsta de trei sau patru ani nu pot fi inscrisi in gradinite, conform datelor ISMB. Pentru ca acest deficit sa fie acoperit, ISMB a decis sa creasca numarul de copii intr-o grupa si improvizeaza spatii noi in scoli. Totodata, constructia de gradinite noi se deruleaza lent, dintre cele peste 20 de gradinite promise pentru inceputul anului scolar 2008-2009, fiind finalizate doar sase.

O parte dintre copiii ramasi fara locuri in gradinite vor putea fi inscrisi pana la sfarsitul vacantei de vara, adica pana pe 15 septembrie, in functie de suplimentarea numarului de locuri si de finalizarea constructiilor noi, insa, cu toate astea, cateva mii de prescolari bucuresteni vor ramane acasa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.