Social 27 August 2008 16:49
Cosmote Romania a anuntat ca, incepand cu data de 30 august, va reduce tarifele in roaming pentru serviciile de voce, in destinatiile din Uniunea Europeana, ca urmare a implementarii reglementarilor comunitare, potrivit unui comunicat de presa emis astazi de companie

Astfel, utilizatorii Cosmote vor putea initia apeluri catre orice destinatie din Uniunea Europeana pentru 0,46 euro/minut + TVA si vor fi taxati cu 0,22 euro/minut +TVA pentru apelurile primite in tarile membre Uniunii.
In prezent, abonatii Cosmote pot folosi serviciile de roaming in 291 de retele de telefonie mobila din 150 de tari, iar utilizatorii de Cartela Cosmote au la dispozitie 266 de retele, din 147 de tari. In plus, clientii Cosmote pot folosi servicii GPRS in 30 tari.

Cosmote avea la sfarsitul lunii martie 2008 un numar total de 4,2 milioane de clienti. Principalii competitori ai Cosmote pe piata de telecomunicatii mobile din Romania sunt: Vodafone, Orange si Zapp.

Vara trecuta, comisarul european pentru telecomunicatii Viviane Reding a decis ca primirea si emiterea de apeluri vocale sa fie plafonata la 24 si respectiv 49 de eurocenti fara TVA. Aceste sume vor scadea si mai mult vara aceasta si in vara urmatoare.

In Romania, in luna octombrie 2007, reprezentantii autoritatii de reglementare in Comunicatii afirmau ca toti operatorii de telefonie mobila practicau tarifele maxime reglementate, de 49 eurocenti minutul plus TVA pentru apelurile efectuate in strainatate si 24 eurocenti pe minut plus TVA pentru apelurile primite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.