Social 27 August 2008 16:19
Aproape 40 de artisti de la Teatrele din Ploiesti Toma Caragiu, Ciufulici, Teatrul de Revista, dar si de la Filamornica Paul Constantinescu au pichetat, astazi, Prefectura Prahova, motivul principal al acestei actiuni fiind indiferenta Ministerului Culturii fata de ei

Karol Baker, presedintele Sindicatului Artistilor si Tehnicienilor de la Teatrul Toma Caragiu, a declarat astazi pentru NewsIn ca se incearca, prin aceasta actiune de protest, schimbarea unui proiect de hotarare aflat in prezent in dezbatere publica, prin care se reglementeaza evaluarea personalului artistic si, respectiv, salarizarea acestuia.

"Este vorba despre faptul ca noi nu suntem de acord cu proiectul de hotarare pentru aprobarea normelor metodologice privind evaluarea personalului artistic, tehnic si administrativ de specialitate din institutiile de spectacole sau concerte, care, in prezent, se afla in dezbatere publica si este afisat inclusiv pe site-ul ministerului. Nu stim cu cine dezbat reprezentantii ministerului acest document, tinand cont de faptul ca noi nu am participat la discutii. De asemenea, se prevede in acest proiect diminuarea valorii indemnizatiei de somaj si se solicita majorarea bugetelor institutiilor de spectacole, lucru care nu se poate face insa decat prin reducere de personal", a precizat Baker.

Actiunea de miercuri vine dupa ce, in data de 13 august, artistii au pichetat sediul Ministerului Culturii si Cultelor. Prefectul de Prahova, Doru Nechiti, si presedintele CJ, Mircea Cosma, le-au promis protestatarilor ca ii vor sustine in demersul lor de a modifica proiectul de hotarare.

"Sambata si duminica reprezentantii sindicatelor artistitilor din Romania se vor intalni la Bucuresti cu cei din Ministerul Culturii in incercarea de a ajunge la un compromis si a se inceta cu aceste actiuni de pichetare", a mai spus Baker.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.