Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud, procurorul Angela Sangeorzan, a declarat, miercuri, ca este neaparat nevoie de un certificat eliberat de institut, o proba necesara intr-un dosar in care acuzatia este "omor deosebit de grav".

In mod normal, din cauza supraaglomerarii, Institutul Mina Minovici programeaza cererile procurorilor in circa doua-trei luni, dar in situatia de fata s-a actionat in regim de urgenta. "Procurorul de caz se grabeste sa adune toate probele, sa stea de vorba amanuntit cu toate partile, in asa fel incat probatoriul sa fie foarte bine facut si sa o putem trimite in judecata", a declarat Angela Sangeorzan.

Marcela Fagarasan este in prezent in arestul Inspectoratului Judetean de Politie Bistrita-Nasaud, dupa ce a primit mandat din partea judecatorilor Tribunalului Bistrita-Nasaud pentru omor deosebit de grav. Ea a fost arestata preventiv, vineri, dupa ce un copil in varsta de patru ani pe care il avea in ingrijire a murit, iar medicii legisti au constatat ca micutul a fost maltratat, fiind ars cu tigara, avand o ureche taiata si organele genitale sectionate.

In timpul ancheiei, femeia a marturisit ca l-ar fi maltratat pe baiat fiindca acesta era rom. Ea ar fi vrut sa se razbune pe fiica ei de 19 ani care traia in concubinaj cu un rom. "Acest lucru (ca fiica ei era intr-o relatie de concubinaj cu un cetatean rrom – n.r) a creat o stare puternica de nervozitate inculpatei, care, incepand din urma cu trei luni de zile, s-a razbunat in aceste conditii si pe minorul de etnie roma", a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, procurorul Angela Sangeorzan, precizand ca femeia stia ce etnie are baiatul chiar atunci cand l-a luat in ingrijire.

In urma expertizei medico-legale, s-a constatat ca baiatul avea traumatism cranio-cerebral acut, contuzie cerebrala si hematom subdural, leziuni cu vechimi diferite (intre o zi si cateva luni), urme ale lovirii cu corp taietor-intepator (foarfece), zgariere cu unghile, arsuri de tigara, unele leziuni fiind neglijate si suprainfectate cu inducerea unei stari septice. In plus, legistii care au examinat cadavrul au constatat ca micutul avea detasate partial bucati din lobul urechii, penis si scrot.