Cel care vrea sa inmatriculeze o masina trebuie sa stie ca pentru a realiza acest lucru fara a astepta ore in sir in fata ghiseelor exista doua posibilitati. Ori ridici bonul de ordine cat mai de dimineata de la ghiseul „Informatii” si astepti, ori negociezi un loc in fata prin cumpararea unei astfel de hartii.

Trebuie sa atragem atentia celor care nu cunosc procedura ca documentele se depun la ghiseele din interiorul cladirii, iar asteptarea pentru a ajunge in fata unui astfel de ghiseu se face pe baza unui bon de ordine. Acest bon de ordine este cheia catre un „sejur” cat mai „placut” in compania politistilor din Pipera.

La ridicarea bonului, gasiti inscrise: numarul de ordine, data si ora eliberarii si intervalul de timp estimat pentru a ajunge la „destinatie”. Daca aveti putin noroc si ajungeti devreme in Pipera, asteptarea dumneavoastra se poate rezuma la „cateva ore”. Insa, daca ati intarziat din cauza unor acte necesare pentru dosarul de inmatriculare, din motive birocratice lesne de inteles, iar programul celor din Pipera a inceput, trebuie sa va inarmati cu multa rabdare sau, mai simplu, sa cumparati un bon de ordine.

Chiar sub nasul politistilor
Acestea se vand ca painea calda chiar in incinta sediului ori inauntrul acestuia. Reporterii ziarului nostru au ajuns luni la ora 10.00 si au extras bonul cu numarul 384, pe panouri fiind afisate doar 100 de cazuri rezolvate de la inceperea programului (ora 8.00). Doua ore pentru rezolvarea a 100 de bonuri... Un calcul simplu arata ca trebuie sa asteptam patru ore. Insa, pe bonul din mana, timpul estimat este doar de doua. Ne-am inarmat cu rabdare si am asteptat. De afara se auzeau infundat vocile mesagerilor birourilor de acte: „Asigurari, acte, inmatriculari, bonuri... doriti?”, nu doream, aveam dosarul complet, burdusit de acte stranse in vreo trei zile de umblat prin sectorul doi. Intr-o ora de asteptare ne-am familiarizat cu fetele celor care asteptau la fel ca noi. In timpul acesta s-au mai rezolvat 50-60 de cazuri, s-a ajuns undeva la 160, dar numarul celor care veneau crestea simtitor.