Social 28 August 2008 10:48
Doi asistenti maternali din Vaslui au ramas fara atestat dupa ce Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui a constatat ca micutii pe care ii aveau in ingrijire erau obligati sa presteze munci agricole, relateaza NewsIn

Potrivit directorului general al DGASPC Vaslui, Ionel Armeanu Stefanica, in urma unei anchete s-a stabilit ca cei doi copii, cu varste de sapte si, respectiv, zece ani, aflati in asistenta maternala la doi soti din comuna Gherghesti, erau obligati sa presteze munci fizice dintre cele mai grele.

"Comisia de control care s-a deplasat la fata locului a stabilit ca este vorba despre un caz de abuz, de exploatare prin munca a acestor copii. Micutii aveau palmele pline cu bataturi de la sapa. Este regretabil ceea ce s-a intamplat si tocmai de aceea am luat imediat masurile care se impun”, a declarat directorul DGASPC Vaslui, Ionel Armeanu Stefanica. Cei doi copii au fost dati in ingrijire altor asistenti maternali.

Reprezentantii DGASPC au decis sa anuleze atestatele de asistenti maternali profesionisti ale celor doi soti din Gherghesti. De la inceputul anului, au fost inregistrate in judetul Vaslui zece cazuri in care asistentii maternali au abuzat sub diferite forme de copiii dati in ingrijire. Potrivit reprezentantilor DGASPC Vaslui, copiii erau batuti, exploatati prin munca, neglijati sau chiar abuzati sexual.

In cursul saptamanii trecute, un alt asistent maternal din Barlad a ramas fara atestat dupa ce autoritatile au constatat ca baietelul in varsta de doi ani pe care il avea in ingrijire avea corpul plin de vanatai. Asistentul maternal a sustinut ca baiatul ar fi cazut. Copilul a fost dat in ingrijire unui alt asistent maternal.
In judetul Vaslui sunt aproximativ 1.300 de asistenti maternali autorizati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.