Potrivit reprezentantilor Federatiei, ANPDC a raspuns pana acum doar "necesitatilor algoritmului politic", in defavoarea scopului pentru care a fost creata.

Sindicalistii cer si extinderea cercetarilor pentru toate persoanele implicate pe cale ierarhica in cazul de la Bistrita, unde asistenta maternala Marcela Fagarasan a fost retinuta, saptamana trecuta, dupa ce unul dintre cei doi copii pe care ii avea in grija a murit in urma relelor tratamente pe care i le-a aplicat. Pe corpul micutului Laurentiu Rostas, de 4 ani, medicii au gasit urme de arsuri de tigara, urechea taiata si organele genitale sectionate cu foarfeca.

Potrivit raportului medico-legal copilul a murit prin asfixiere cu un bol alimentar. Asistenta maternala, care era beata, i-a dat copilului sa manance cu forta, iar acesta s-a sufocat.

Ieri, mama naturala a lui Laurentiu, a iesit temporar din arestul IPJ Bistrita-Nasaud, pentru a participa la inmormantarea fiului ei. Escortata de politisti, Sumita Maria Rostas a relatat celor prezenti ca a fost decizia ei sa-l dea pe copil unui asistent maternal si sa nu-l lase in grija parintilor. Prima asistenta care l-a luat in grija, Maria Rus, prezenta si ea la inmormantare, l-a ingrijit bine pe copil, iar mama lui naturala a fost multumita. Apoi, Rus a plecat in Italia, iar Sumita Rostas a crezut ca urmatoarea asistenta maternala il va ingriji pe baiat la fel de bine.