Social 27 August 2008 00:46
Copiii nascuti prin cezariana au un risc mai mare cu 20 la suta de a face diabet de tip 1 decat cei nascuti in mod normal, conform unei cercetari conduse de Universitatea Queens din Belfast.
Echipa de cercetatori a examinat 20 de studii din 16 tari, in care au fost analizati 10.000 de copii cu diabet de tip 1. Cercetatorii au descoperit un risc cu 20 la suta mai mare ca bebelusii nascuti prin cezariana sa dezvolte diabet de tip 1 in copilarie.

Cresterea acestui risc nu a putut fi explicata prin alti factori asociati, in studiile precedente, cu diabetul copiilor, factori precum greutatea la nastere, varsta mamei, diabetul gestational sau alaptarea la san.

Diabetul de tip 1 se produce atunci cand sistemul imunitar distruge celulele producatoare de insulina din pancreas. Potrivit teoriei cercetatorilor de la Belfast, nasterea prin cezariana ar afecta dezvoltarea sistemului imunitar din cauza ca bebelusii sunt expusi mai intai la bacteriile din mediul spitalului, in locul expunerii la bacteriile materne.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.