Social 27 August 2008 00:17
Premierul Tariceanu le-a cerut, marti, guvernantilor responsabili cu refacerea caselor afectate de inundatii, sa termine reconstructia locuintelor pana la 1 decembrie, iar in caz contrar sa-si depuna demisia.
"Noi am stabilit politic o data, care este 1 decembrie, si nu vreau sa aud niciun comentariu. Daca spuneti ca nu se poate, demisionati si va vedeti de treaba. Nu se poate... la 1 decembrie nu pot! Eu va spun ca la 1 decembrie trebuie sa fie casele gata la rosu si pentru chestia asta va puneti in miscare. Daca inseamna ca stai pana la 1 decembrie acolo, stati pana la 1 decembrie acolo", le-a spus premierul celor prezenti, marti, la o reuninune pe tema reconstructiei caselor afectate de inundatii, cei vizati fiind in special secretarii de stat si prefectii, dar la intalnire fiind de fata si ministrii implicati in actiunile de reconstructie.

Premierul le-a spus celor prezenti ca a convocat reuniunea dupa ce ministrul Internelor, Cristian David, i-a prezentat un raport pe care l-a catalogat ca fiind "ingrijorator".

"Ministru al Internelor duminca a fost in Moldova, in zonele care au fost afectate de inundatii si a vizitat cateva localitati sa vada cum merg lucrurile la constructiile de case. A facut un raport care pentru mine este foarte preocupant si ingrijorator, pentru ca la distanta de 12 km, intr-o comuna, treaba mergea foarte bine si dincolo mergea foarte prost si nu exista o coordonare a acestor actiuni", a spus Tariceanu.

"Ceea ce m-a deranjat cel mai tare, va spun foarte direct, este ca ieri (luni n.r.) am convenit sa facem o reuniune cu secretarii de stat si cu prefectii la prima ora. (...) A venit si m-a informat ca, dupa aceasta reuniune, a constatat ca <ce sa ne mire ca prefectul nu face, ca inclusiv voi spuneti ca nu se poate>, s-a adresat premierul celor prezenti, dupa ce anterior il criticase pe prefectul de Neamt.

Premierul Tariceanu a convocat marti, la Palatul Victoria, o reuniune de lucru pe tema inundatiilor, la care au fost prezenti ministrul Internelor, Cristian David, ministrul Dezvoltarii, Laszlo Borbely, directorul general al Agentiei Nationale pentru Locuinte, Gheorghe Popescu, secretarii de stat Victor Paul Dobre si Marian Petrache din Ministerul de Interne si Lucia Varga, secretar de stat in Ministerul Mediului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.