Social 27 August 2008 23:16
Un control al Protectiei Consumatorului Iasi a scos la iveala, marti, nereguli grave la 34 de saloane de infrumusetare, privind calitatea serviciilor si igienei impuse in domeniu, 33 dintre acestea fiind amendate contraventional si una inchisa, potrivit inspectorului sef Valerian Salavastru.
Printre cele mai frecvente nereguli, inspectorii OPC au identificat produse cosmetice expirate, conditii igienico-sanitare necorespunzatoare si lipsa traducerii in limba romana a elementelor de identificare si caracterizare a produselor.

"Au fost aplicate 38 de sanctiuni, dintre care cinci avertismente si 33 de amenzi contraventionale in valoare totala de 101.000 lei. Cele mai mari probleme au fost gasite la saloanele de infrumusetare aflate in cartierele periferice. In urma acestui control, s-a dispus si o masura complementara de inchidere temporara a unui salon, care a mai fost amendat in trecut de doua ori", a declarat, pentru NewsIn, inspector sef Valerian Salavastru.

Potrivit acestuia, salonul care a fost inchis avea un tavan mucegait in proportie de 80%, peretii cu fisuri si portiuni de var exfoliate.

Inspectorii OPC Iasi au fost ajutati in verificarile efectuate la saloanele de infrumusetare de colegii din judetele Suceava, Botosani si Neamt.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.