Social 27 August 2008 17:52
Peste 250 de persoane sunt in atentia politistilor bucuresteni, deoarece s-ar fi folosit de acte false pentru a obtine carduri de credit de la o banca din Bucuresti, prejudiciul reclamat fiind de sase miliarde de lei vechi, informeaza Politia Capitalei

Potrivit Politiei Capitalei, capul acestei grupari ar fi un bucurestean de 27de ani, in prezent retinut, care falsifica atat carti de munca, cat si adeverinte de salarizare si alte acte necesare obtinerii cardurilor bancare. Perchezitia efectuata la domiciliul acestuia a scos la iveala o serie intreaga de probe care arata ca ar fi falsificat actele. Barbatul s-ar fi ocupat si de racolarea celor care doreau sa obtina credite si nu indeplineau conditiile cerute de lege.

Unul dintre acestia este un barbat din Arges, in varsta de 32 de ani, care a fost prins, astazi in flagrant, in Bucuresti, in timp ce solicita, folosindu-se de acte false, doua carduri de credit, in valoare totala de peste 30.000 de lei.

Din cercetari s-a stabilit ca, in acest mod, gruparea a prejudiciat o unitate bancara de pe raza Capitalei, cu suma totala de peste 600.000 de lei, urmand ca in perioada urmatoare sa se mai elibereze pe numele a altor doua sute de persoane inca aproximativ 200 de carduri, pe baza carora urmau sa fie oferite credite de 600.000 de lei.

Totodata, cu ocazia unei descinderi in judetul Dambovita, au fost executate 10 mandate de aducere, fiind conduse la sediul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti – Serviciul de Investigare a Fraudelor mai multe persoane care au ridicat carduri bancare cu acte false.

Dintre acestea, a fost retinut, pe o perioada de 24 de ore, un bucurestean de 20 de ani care a ridicat personal patru carduri in valoare totala de aproximativ 6.800 de lei, pentru care a platit celui care i-a intocmit actele false un comision de 1.000 de lei.

Bucuresteanul de 27 de ani si argeseanul prins in flagrant au fost retinuti si sunt cercetati pentru comiterea infractiunilor de inselaciune, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals, urmand sa fie prezentati Tribunalului Bucuresti cu propunerea de arestare preventiva pentru o perioada de 29 zile, mai informeaza Politia. In cauza, urmeaza a fi extinsa cercetarea penala si fata de alte 250 persoane, membri ai aceleasi grupari infractionale, existand date si indicii temeinice cu privire la comiterea acelorasi genuri de infractiuni de catre acestia, incheie comunicatul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.