Social 26 August 2008 03:40
Esti avocat bucurestean si nu ti-ai platit taxele o luna? Ai incurcat-o. Baroul te pune pe „lista rusinii” si o face publica.
Nu conteaza daca te numesti Sergiu Andon, Adrian Nastase ori Aurelian Pavelescu. Nu conteaza nici faptul ca ai întârziat doar o luna sau ca de fapt ti-ai platit taxele, dar sistemul birocratic ti-a „facut figura”. Ajungi la panoul de perete. Asta, spun unii dintre avocatii care se regasesc pe „lista rusinii” publicata la sfârsitul saptamânii trecute pe site-ul Baroului Bucuresti, este doar o mostra a faptului ca de aproape doi ani în aceasta institutie domneste haosul, iar regulile se fac peste noapte, în functie de interese.

„Lista rusinii” contine 2.836 de nume ale avocatilor care au primit interdictie sa participe la Adunarea Generala a avocatilor, care va avea loc pe 5 octombrie, la Sala Palatului. În cadrul acestei adunari urmeaza sa fie ales decanul Baroului Bucuresti, post care a ramas vacant prin decesul lui Cristian Iordanescu în decembrie 2007. Tot atunci va fi dezbatuta si votata activitatea baroului în anul 2007, raportul financiar-contabil, proiectul de buget pentru anul 2008, descarcarea Consiliului cu privire la activitatea si gestiunea sa, dar si alte aspecte incluse la categoria „diverse”. Potrivit informarii facute de barou, „motivul pentru care cei 2.836 membri ai baroului nu pot lua parte la Adunarea Generala îl reprezinta neachitarea taxelor si a contributilor datorate catre Baroul Bucuresti, Uniunea Nationala a Barourilor din România si catre Filiala Bucuresti a Casei de Asigurare a Avocatilor”. O data cu publicarea listei, baroul a facut cunoscut si faptul ca avocatii pot depune contestatie pâna la data de 29 august, ora 14.00, la Cancelaria Baroului Bucuresti.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.