Social 25 August 2008 15:02
Mii de oameni s-au strans, luni, la Lugoj, pentru a asista la ceremonia de inmormantare a omului de afaceri Iosif Constantin Dragan, la Catedrala Greco-Catolica "Pogorarea Sfantului Spirit" din Lugoj, transmite NewsIn.

La capataiul sicriului in care a fost pus trupul neinsufletit al miliardarului Iosif Constantin Dragan a stat sotia acestuia, Veronica Gusa de Dragan, pazita de mai multe forte de ordine. La ceremonie a luat parte si fiul acestuia dintr-o relatie anterioara, Mike Fink, care era emotionat pentru ca nu si-a vazut tatal de cativa ani. Pe parcursul slujbei religioase, fiului miliardarului i s-a facut rau, insa si-a revenit dupa ce si-a dat cu apa pe fata. Fortele de ordine au impartit apa tuturor celor prezenti la slujba.

O prima slujba, oficiata de patru preoti greco-catolici, a avut loc in Aula Magna a Universitatii Constantin Dragan, care apartinea miliardarului, acolo unde a fost depus trupul acestuia. Iosif Constantin Dragan va fi inmormanat la cimitirul din Lugoj, in cripta familiei.

Duminica, sute de oameni au fost prezenti in Universitatea din Lugoj, pentru a-si lua ramas bun de la Iosif Constantin Dragan. Trupul acestuia a fost depus acolo imediat dupa ce a fost adus din Palma de Mallorca, acolo unde miliardarul a decedat joi dimineata.

Averea miliardarului este estimata la aproximativ 1,6 miliarde de euro, investitii in Butan Gas, in mare parte. Iosif Constantin Dragan detinea la Lugoj, Universitatea “Iosif Constantin Dragan” si era unul dintre principalii finantatori ai bisericii unde i-au fost oficiate slujbele de inmormantare.

Istoricul si omul de afaceri Iosif Constantin Dragan a incetat din viata joi, in Spania, la Palma de Mallorca, la varsta de 91 de ani. Istoric si om de afaceri, Dragan a parasit Romania imediat dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, iar in 1948 a fondat, in Italia, Grupul Butan Gas.

Este autor a peste 30 de carti, lucrari stiintifice si traduceri, fondator al Centrului European de Studii Tracice, presedinte al Federatiei Internationale de Marketing. In 1967 a infiintat Fundatia Europeana Dragan. In 1988, a pus bazele Universitatii “Golden Age” din Milano, iar in 1990 a “Superior Centre for Advanced Business Management” din Bucuresti, precum si “Universitatii Europene Dragan din Lugoj”, in 1991.

Iosif Constantin Dragan a fost casatorit cu Daniela Veronica Gusa De Dragan, fiica generalului Stefan Gusa si are trei copii: Stefan Constantin (9 ani), si gemenii Alexandru Eugen si Tudor Sebastian (7ani).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.