Social 25 August 2008 04:01
Reprezentanti ai Directiei de Protectia Copilului Maramures au inceput o ancheta, duminica, dupa ce trei copii romi cu varste de un an, trei si cinci ani au fost plimbati, timp de patru ore, cu o ambulanta, in noaptea de sambata spre duminica, fara ca vreo institutie sa accepte sa-i gazduiasca.
Cei trei minori au ajuns sa fie plimbati cu masina Salvarii dupa ce mama lor, in varsta de 38 de ani, a sunat de urgenta dupa ambulanta pentru ca urma sa nasca. Pentru ca nu avea cu cine sa-i lase, femeia a luat cu ea copiii, in speranta ca se va gasi o solutie. Numai ca angajatii Serviciului de Ambulanta Maramures s-au plimbat ore in sir cu copiii, fara sa ii poata lasa in ingrijirea vreunei institutii.

Pentru ca nu erau bolnavi, minorii nu au fost primiti la sectia Pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta din Baia Mare, insa nu au putut fi lasati nici la Centrul de primire din municipiu. In cele din urma, s-a luat decizia ca minorii sa fie gazduiti pe timpul noptii chiar in sediul Serviciului Judetean de Ambulanta.

Reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Maramures au intervenit abia dupa ce cazul a fost relatat de presa. Acestia au anuntat ca au demarat o ancheta, insa au precizat ca, in conformitate cu regulamentul institutiei, in centrele de primire nu pot fi gazduiti minori cu varsta sub doi ani. Totusi, in aceasta situatie era un singur copil, ceilalti doi avand varsta de trei si, respectiv, cinci ani.

"Am declansat o ancheta in acest caz. Intr-adevar exista o serie de disfunctionalitati in sistemul nostru. Pot sa va spun ca regulamentul nostru interzice tinerea sub supraveghere in centrele noastre a copiilor care au sub doi ani, iar unul dintre minori avea un an. Recunoastem ca in cazul celorlati am gresit”, a declarat seful serviciului rezidential din cadrul Directiei Copilului Maramures, Raul Dromereschi.

Intre timp, mama minorilor a depus o sesizare la Directia Copilului prin care a solicitat institutiei sa nu ii incredinteze pe copii tatalui lor pentru ca acesta ar fi violent si i-ar fi batut de mai multe ori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.