Social 25 August 2008 03:34
Scandalul de acum o saptamana, in urma caruia fiul vicepresedintelui PDL, Cezar Preda, este cercetat penal, intra in zodia musamalizarii. Martorii la incident si-au modificat declaratiile. Singurul care a ramas pe baricade este politistul Marian Obreja.
Acesta l-a acuzat pe fiul deputatului PDL de ultraj, dupa ce l-ar fi lovit si injurat. In exclusivitate pentru "Adevarul", politistul a fost de acord sa povesteasca modul in care a ajuns dusmanul familiei Preda din Buzau. Obreja spera ca judecatorii sa faca dreptate in cazul sau, chiar daca el este doar un simplu agent de politie "in razboi" cu odrasla unui important politician si om de afaceri.

Martorii scenei in care Mircea Preda, fiul vicelui PDL Cezar Preda, ar fi lovit un politist, si-au schimbat declaratiile

Mircea Preda este cercetat penal pentru ultraj, riscand sa aiba probleme cu viza pentru SUA, unde este coleg de studii cu Horatiu Prigoana, fiul lui Silviu Prigoana.

Cei care au asistat la scandalul din noaptea de duminica, 17 august, al carui principal protagonist a fost Mircea Preda, au inceput, unul dupa altul, sa nu-si mai aduca aminte ce s-a intamplat. Inclusiv taximetristul care a fost primul dusman al beizadelei de Buzau si-a schimbat declaratia dupa ce s-a impacat cu fiul deputatului PDL.

In noaptea in care s-a petrecut incidentul, toti martorii erau gata sa declare ca baiatul de bani gata, aflat intr-o evidenta stare de euforie, l-a agresat pe politistul care a intervenit pentru a aplana conflictul dintre beizadea si taximetrist.

Singurul care a ramas ferm pe pozitie este agentul Marian Obreja, politistul care a intervenit in altercatia dintre Mircea Preda si taximetrist si care il acuza pe fiul deputatului ca l-a lovit.

Agentul Marian Obreja sustine ca Mircea Preda l-a injurat si l-a imbrancit, iar cand au cazut intr-un boschet

Dupa scandalul de duminica, fiul lui Cezar Preda a fost de negasit. Am incercat sa-l contactam pe deputatul PDL pentru a afla unde se afla fiul sau, dar acesta isi inchisese telefonul.

La randul sau, agentul Marian Obreja nu a dorit initial sa discute despre incident. In cele din urma, politistul a acceptat sa-si spuna public punctul de vedere, cu sprijinul comandantului Politiei Buzau, comisarul-sef Viorel Stefu.

Destul de reticent la inceput, tanarul politist buzoian a declarat ca a preferat sa nu apara in presa, atat pentru ca exista o ancheta in curs, cat si pentru ca nu considera ca a facut altceva decat ceea ce era datoria sa. Are 24 de ani, lucreaza in Politia Buzau din martie 2007 si este incadrat ca sectorist in cartierul Simileasca, una dintre zonele rau famate ale orasului.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.