Directia Apele Romane Dobrogea Litoral inchide portiunea de plaja dintre 2 Mai si Vama Veche. Cauza este pericolul iminent de surpare a falezei. Institutia informeaza ca a sesizat deja autoritatile locale din Limanu, comuna care administreaza satele 2 Mai si Vama Veche. De asemenea, populatia a fost atentionata prin panouri de avertizare sa evite plimbarile in zona.Din cauza eroziunii costiere, in dreptul falezei inalte, plaja are doar citiva metri latime. Aceasta favorizeaza surparea bazei taluzului, ceea ce ar putea provoca alunecari de teren.

Portiunea cea mai vulnerabila este cea cuprinsa intre 2 Mai - Pescarie si subunitatea militara UM 2003 si inca 500 metri spre sud.Directia Apele Romane Dobrogea Litoral recomanda localnicilor si turistilor "sa nu se aventureze in plimbari, nici pe plaja si nici pe faleza inalta".Specialistii in domeniu au stabilit citeva cauze si efecte principale ale eroziunii costiere, dar nu au prezentat si solutiile de evitare a fenomenului.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.