Social 25 August 2008 16:59
Aproape o mie de copii, majoritatea originari din Africa si Europa de Est, dintre care multi romani, au fost intre 2000 si 2007 victime ale traficului cu fiinte umane si exploatati in Italia, potrivit unui raport publicat astazi de sectia italiana a "Save the Children", relateaza AFP

Dintr-un total de 54.559 persoane "victime ale traficului cu fiinte umane, care au primit asistenta si protectie in Italia intre 2000 si 2007, 938 sunt minori", potrivit raportului citat de NewsIn.

Potrivit organizatiei, numarul "este cu siguranta mai mic decat cel real" si numeroase victime "sunt fara ptotectie si fara asistenta". Minorii victime in Italia "sunt originari mai ales din Europa de Est, Africa si Asia".

In ceea ce priveste prostitutia, majoritatea victimelor provin din Europa de Est si din Nigeria.

Tinerele nigeriene trebuie sa plateasca "intre 30.000 si 50.000 de euro" pentru a deveni libere, afirma ONG-ul.

Multi copii sunt constransi sa cerseasca sau sa efectueze munca grea pentru "salarii derizorii", mai ales in agricultura.

"Copii si adolescenti, in general romani, dar si originari din Republica Moldova sau nord-africani, dintre care unii cu varste sub 14 ani si care deci nu pot fi urmariti penal, sunt adusi in Italia pentru a fura", spune sursa. "Minorii care provin din Gabon si din Senegal si care sunt implicati in transportul si traficul de droguri nu sunt numerosi, dar numarul lor este in crestere", afirma Save the Children.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.