Social 22 August 2008 16:47
Politistii din Galati si din Neamt au anihilat o retea care racola persoane promitandu-le locuri de munca bine platite in Italia. Odata ajunsi acolo, oamenii erau obligati sa comita infractiuni, relateaza NewsIn

"In urma unor activitati politienesti specifice, desfasurate in perioada iulie-august 2008, au fost identificati D.N., D.D. si I.N., care au pus bazele unui grup infractional organizat cu preocupari pe linia traficului de persoane, cei in cauza facand promisiuni care constau in obtinerea unor locuri de munca bine platite in domeniul constructiilor, in Italia. Cand cei pacaliti ajungeau in Italia, erau obligati sa comita diferite infractiuni", a declarat, astazi, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera din Galati, comisarul Vasile Nastasa.

Potrivit aceleiasi surse, sapte persoane au fost racolate astfel in perioada 2006-2007. Membrii retelei au fost prinsi joi, in timpul unor descinderi efectuate in judetele Galati si Neamt.

"Numitii D.D. si D.N. au fost prezentati instantei de judecata, luandu-se impotriva lor masura arestarii preventive pentru 29 de zile. Numitul I.N. este cercetat in stare de libertate", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera din Galati.

Tot in timpul raziilor de joi, oamenii legii au gasit un pistol cu gaze marca "Bruni Mod 85", 24 de cartuse pentru pistol cu gaze de opt milimetri, marca "Nik Salve Blank", 9.500 de lei si 4.960 de euro, o salupa marca "Rio 450" cu motor "Mercury" si peridoc, un autoturism marca "Opel Zafira", o arbaleta si alte bunuri. Toate acestea valoreaza 358.535,0676 de lei si au fost confiscate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.