Potrivit ANM, sambata, vremea va fi calduroasa, caniculara dupa-amiaza, in special in zonele de campie, iar indicele de confort termic temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi pragul critic de 80.

In judetele Timis, Caras Severin, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Ilfov si in Capitala, temperaturile maxime se vor situa in jurul valorii de 37 de grade.

In dupa-amiaza zilei de duminica, vremea se va mentine caniculara doar in Campia Romana si in Podisul Dobrogei, cu maxime de 37 grade in judetele Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Ilfov si in Bucuresti.

ANM a mai anuntat ca, in noaptea de sambata spre duminica, in vestul si nord-vestul tarii, iar in cursul zilei de duminica, in centru si nord-est, instabilitatea atmosferica va fi accentuata. Aceasta se va manifesta prin intensificari ale vantului, posibile vijelii, descarcari electrice si averese locale averse. Cantitatile de apa vor depasi, local, 25 de litri pe metrul patrat si, izolat, 35 de litri pe metrul patrat, in special in Maramures si in Carpatii Orientali.