Social 21 August 2008 14:35
Testele medicale din Marea Britanie si din Romania confirma faptul ca fata de 11 ani din comuna Piatra Soimului, judetul Neamt, care a avortat intr-o clinica din Londra, a ramas insarcinata dupa ce a fost violata de unchiul ei, a informat astazi IGPR

Potrivit Inspectoratului General al Politiei Romane, expertii criminalisti ai Laboratorului de Analize Genetice au finalizat constatarea tehnico-stiintifica biocriminalistica efectuata in cazul minorei din Comuna Piatra Soimului, Judetul Neamt, care a fost obligata de unchiul sau, Adrian Fasola, de 18 ani, sa intretina relatii sexuale normale.

Rezultatul cercetarilor a confirmat faptul ca "Adrian F. este tatal biologic al produsului de conceptie, cu un indice de paternitate de 2.360.000, ceea ce, conform International Society for Forensic Genetics, inseamna ca 99,999% dintre indivizii de sex masculin din populatia caucaziana nu pot fi tatal produsului de conceptie in afara lui F. Adrian", se arata in comunicatul remis astazi.

In vederea stabilirii paternitatii, ofiteri ai Directiei de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, cu sprijinul atasatului de interne de la Ambasada Romaniei din Londra, au solicitat prelevarea de probe de la fat, pentru stabilirea profilului genetic.

Autoritatile britanice au fost receptive, astfel incat un specialist de la Scotland Yard - Departamentul Specialist Crime Group - s-a deplasat la spitalul in care a avut loc intreruperea sarcinii de unde a prelevat probele biologice necesare.

In urma acestei colaborari, la data de 11 august, autoritatile britanice au trimis profilul genetic al produsului de conceptie care a fost inaintat Laboratorului de Analize Genetice al Institutului de Criminalistica din cadrul I.G.P.R., iar in cadrul laboratorului au fost analizate, la solicitarea I.P.J. Neamt, profilele genetice din probele biologice prelevate de la fetita si Adrian Fasola.

Calvarul prin care a trecut copila de nici 11 ani a iesit la iveala la inceputul lunii iunie, cand Inspectoratul de Politie al Judetului Neamt a fost sesizat de mama copilei, care a povestit ca fiica sa a fost victima unui viol comis chiar de o ruda.

Din cercetarile efectuate, a reiesit ca, in luna februarie a anului 2008, minora, sub presiunea amenintarilor, a intretinut relatii sexuale normale cu fratele mamei sale, Adrian Fasola de 18 ani.
In urma controlului medical a rezultat ca minora este insarcinata in luna a V-a, fapt pentru care autoritatile medicale au refuzat efectuarea unui avort, in ciuda solicitarii minorei si familiei. Ulterior, cu sprijinul unei romance stabilite in Marea Britanie, minora s-a deplasat in Anglia, unde a avut loc intreruperea sarcinii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.